Amerikas Sporta Medicīnas koledža (ACSM) publicējusi ikgadējo fitnesa tendenču topu. Šogad aptauja notika 14. reizi un valkāmajās tehnoloģijas tika nosauktas par populārāko 2020.gada fitnesa tendenci.

Piecas galvenās fitnesa tendences no ACSM aptaujas:

  1. Valkājamās tehnoloģijas;
  2. Augstas intensitātes intervāl treniņi (HIIT treniņi bija ieņēmuši 1. vietu 2014. un 2018. gadā un 2019.gadā nokritās līdz 3.vietai.);
  3. Grupu nodarbības (Grupu nodarbības pārsteidzoši atgriezās topā 2017.gadā, ieņemot 6. vietu un pēdējo divu gadu (2018. un 2019. gadā) laikā ieņēma 2.vietu;
  4. Treniņi ar brīvajiem svariem;
  5. Personāltreniņi joprojām ir topa desmitniekā un šogad ieņem 5.vietu.

Šajā sarakstā ir vairāki ļoti noderīgi fakti no šī gada tendenču saraksta, kas būtu jāņem vērā fitnesa klubiem, taču spilgtākā tendence šogad noteikti ir digitālās ierīces.

Digitālā savienojamība ir ļoti būtiska

Digitālās valkājamās tehnoloģijas četrus no pieciem pēdējiem gadiem ir parādīijušās aptaujas pirmajā vietā. Šis fakts turpina rādīt, cik svarīgi ir, lai fitnesa klubi būtu pazīstami ar jaunajām tehnoloģijām. Vingrotāji treniņos sagaida iespējamību izveidot digitālo savienojumu.

Vingrotāji seko līdzi savam progresam, izmantojot tādas valkājamās ierīces kā pulsometrus vai pulsa jostas, lai vairāk izprastu sava treniņa efektivitāti.

Valkājamās tehnoloģijas ir kļuvušas par galveno fitnesa tenenci, jo vingrotāji jūt, ka viņi no tā gūst labumu un tas palīdz sasniegt izvirzīto mērķi. 

Fitnesa uzņēmumi, piemēram, Life Fitness, ir ieviesuši jauninājumus, lai pārliecinātos, ka vingotāji treniņos gūst maksimālu labumu. Premium klases kardio trenažieru konsoles no Life Fitness nemanāmi savienojas ar tādām vieidierīcēm kā Apple Watch, Myzone pulsa jostām, Polar pulsometriem u.c. Informācija par treniņu no skrejceliņa, velotrenažiera vai eliptiskā trenažiera tiek koplietots ar ierīci reāllaikā.

Pazīmes, ka šī tendence nepazudīs

Veiktā aptauja arī deva mājienu, ka valkājamo tehnoloģiju tendence saglabāsies. 34% respondentu apgalvo, ka viņiem šādas valkājamās ierīces pieder, bet 32% apgalvo, ka nākotnē plāno iegādāties. Ja šie skaitļi ir samērā precīzi, tas ir milzīgs nākamo valkājamo tehnoloģiju īpašnieku skaits.

Kādi vingrotāji izmanto valkājamās tehnoloģijas

Vēl viens apskats aptaujā bija par to, kā tieši cilvēki izmanto savas ierīces. Lielākā daļa, 66%, to izmanto kā soļu skaitītāju, un 53% apgalvo, ka izmanto to kā kaloriju skaitītāju. Tie bija populārākie pielietojumi, un abi saistīti ar fitnesu. 

Izmantojot šo statistiku un jaunākās tendences, šķiet diez gan skaidrs, ka digitālās tehnoloģijas būs milzīga fitnesa nākotnes sastāvdaļa. Labākajiem veselības un fitnesa klubiem tas ir jāsaprot un jāpielieto.